fbpx

Bestel tips en voorwaarden

Van de schoolfoto’s zijn naast fotoafdrukken, canvasdoeken en foto’s achter acryl in vele formaten en uitvoeringen ook zogenaamde ‘fun’ producten te bestellen. In de schoolfoto webshop kunt u op een overzichtelijke manier keuzes maken en het gewenste product koppelen aan uw schoolfoto’s. Bij alle producten wordt de gekozen foto direct op het betreffende product geprojecteerd. Dat is duidelijk en overzichtelijk.

Hoewel we altijd onze uiterste best doen uw kinderen zo optimaal mogelijk te fotograferen en de foto’s perfect af te werken, blijft het natuurlijk altijd mensenwerk. Ziet u iets of twijfelt u ergens over, neem dan altijd even contact met me op voordat u een definitieve bestelling plaatst. Vaak kan er dan nog wat aan gedaan worden.

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieBeste klant,

  On-line uw schoolfoto’s bestellen is erg makkelijk. U zoekt de foto’s uit, zet ze in uw winkelmandje en rekent uw bestelling af met één van de aangeboden betaalmethoden. De postbode bezorgt uw bestelling af op het adres wat u heeft opgegeven. Op deze pagina leest u waar u allemaal rekening mee kunt houden om uw bestelling precies volgens uw wensen te laten verlopen. Heeft u vragen? Stuur even een e-mail!

  Hieronder kunt u direct uw code en wachtwoord invullen. Bedankt voor uw bestelling en veel plezier met uw foto’s en fotoproducten.

  Met vriendelijke groet,

  Eric Konings

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieIk kan online niet betalen

  Wanneer u de bestelling geplaatst heeft krijgt u een e-mail met het geen wat u besteld heeft. Daar staat ook ons rekeningnummer in vermeld. U kunt het bestelbedrag over (laten) maken. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch bij uw bank of met een betaalkaart. Contant betalen of pinnen is helaas niet mogelijk. Zodra wij het bedrag van uw bestelling ontvangen hebben wordt deze per omgaande voor u persoonlijk geproduceerd en aan u verzonden.

  Verkeerd of te veel besteld

  Indien u uw bestelling geplaatst en betaald heeft en denkt iets fout te hebben besteld, kunt u direct contact opnemen via de informatie die hierover in uw bevestigingsmail staat.  Er zit enige tijd tussen het moment van bestellen en het in productie geven van uw bestelling. Dus al u snel handelt kunnen we uw bestelling meestal nog aanpassen.

  Wanneer uw bestelling definitief in productie is gegeven kunnen we niets meer terugdraaien. Omdat de foto’s specifiek voor u geprint worden en erg persoonlijk zijn, wordt er geen geld teruggegeven en kunt u de foto’s en fotoproducten ook niet terugsturen (zie hieronder “Herroepingsrecht”). Neem in geval van twijfel en voordat u besteld altijd contact met mij op via chat of e-mail. We vinden altijd een passende oplossing.

  Herroepingsrecht

  Omdat alle fotoproducten voor u persoonlijk gemaakt worden, zijn ze uitgesloten van het herroepingsrecht. Dit betekent dat deze producten niet onder het standaard koop op afstand recht vallen. Er is dus geen zichttermijn van toepassing en u krijgt ook geen geld terug. Dus let goed op voordat u werkelijk besteld en neem bij twijfel altijd contact met ons op.

  Niet tevreden? Vertel het ons!

  Waar mensen werken, kunnen fouten worden gemaakt. Ook bij ons komt dat wel eens voor. In dat geval lossen we dat vanzelfsprekend zo snel en correct mogelijk op.  Neem in dat geval met me op dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

  Verzendkosten

  Om de kwaliteit te kunnen leveren die we gewend zijn rekenen we verzendkosten. We sturen immers de foto’s direct naar het door u opgegeven adres. Hieronder de tarieven die vanaf 2018 gelden;

  • Standaard fotobestellingen tot het fotoformaat 20x30cm – € 2,95
  • Grote formaten foto’s vanaf 30x40cm en pakketjes – € 6,75

  Levertijden

  De levertijd van foto afdrukken en posters is gemiddeld 3-5 werkdagen (in geval van een spoedbestelling 1 werkdag). Voor andere producten zoals canvasdoeken en foto-fun producten als mokken en muismatten geldt een gemiddelde levertijd van 5 tot 10 werkdagen. Bestellingen kunnen om die reden in delen geleverd worden. Alle bestellingen worden per reguliere post of pakketdienst bij u thuis afgeleverd, tenzij anders afgesproken.

  Tot wanneer te bestellen

  De foto’s staan maximaal 6 maanden online. In geval ik het volgende schooljaar weer bij u op school kom, dan tot twee weken voorafgaand aan die datum. Daar kan in bepaalde gevallen van afgeweken worden.

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieFormaten en uitsneden

  In werkelijkheid kunnen de genoemde formaten marginaal afwijken. Vierkante foto’s worden vierkant afgedrukt. 13 x 18 cm wordt dan bijvoorbeeld 13 x 13 cm en 10 x 15 cm wordt dan 10 x 10 cm. Van vierkant uitgesneden foto’s zijn standaard geen schoolfotopakketten en combivellen te bestellen. Het systeem laat deze niet zien. Wilt u dat toch dan kunt u het beste even bellen. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

  Uitsneden foto op fotoprint en schoolfotopakketten

  U krijgt de foto geleverd zoals u hem op uw scherm ziet. Wat u op uw computer niet ziet, zit er in werkelijkheid ook niet aan. Is bijvoorbeeld de bovenkant van het hoofd van uw kind dicht op de rand van de foto gesitueerd of valt er zelfs een stuk vanaf, dan zal dat op de afdruk ook zo zijn. En door kleine verschuivingen van het fotopapier tijdens het printen, kan er zelfs nog wat meer afvallen. Wilt u dit niet, dan kiest u het beste een andere foto met meer ruimte rondom. Soms kan de foto ook op een ruimere achtergrond gezet worden. Bel me even. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

  Uitsnede en formaten foto op canvas/aluminium/acryl/hout

  Standaard loopt de foto op een canvasdoek niet door op de randen. De hele foto wordt aan de voorzijde van het frame geplaatst. Dit om te voorkomen dat er teveel van het beeld op de zijkant van de foto zou komen. Wilt u dat de randen doorlopen, dan moet u de optie Toeslag foto op rand mee bestellen. In dat geval wordt de foto dusdanig aangepast, dat de belangrijke delen van het beeld volledig op de voorzijde komen.

  Van een rechthoekige foto (staand of liggend verhouding 2:3) kan geen vierkant canvasdoek gemaakt worden. Voor rechthoekige foto’s kiest u een formaat met een rechthoekige verhouding. Bijvoorbeeld 30×45 cm. Van een vierkante foto (verhouding 1:1) kan geen rechthoekig canvasdoek gemaakt worden. Voor vierkante foto’s kiest u een formaat met een vierkante verhouding bijvoorbeeld 30×30 cm

  Fotobewerkingen

  Kleine fotobewerkingen zoals een plukje haar, een pukkel een glimmer in de bril enz, worden op verzoek uitgevoerd. Belangrijk is dat u geen bestelling doet, maar eerst  mij per email uitlegt wat u wilt. Ik kijk dan of het mogelijk is en wat de kosten zijn.

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieUitvoeringen

  Er kan erg veel. Ook grotere formaten op canvas, linnendoek, aluminium (dibond) en acryl of hout zijn mogelijk. Wilt u een speciale bewerkingen (tegen betaling) op de foto’s uit laten voeren? Bel me dan even. We kijken samen wat mogelijk is.

  Pearl, Glans en Mat

  Pearl is een oppervlak wat je de foto een super briljante uitstraling geeft. Het heeft een glanzend oppervlak. Door de wisselwerking van transparantie, breking en interferenties van het licht in de reflecterende laag ontstaat er een zilverachtig schijnend effect. Een glanzend oppervlak is het glanzende papier wat u waarschijnlijk gewend bent als u uw eigen foto’s wel eens glanzend heeft laten afdrukken. Het matte oppervlak heeft totaal geen glans en reflecteert niet.

  Inlijsten

  Als je de foto achter een passe partout karton (met of zonder glas) in een lijst plaatst kan een pearl of glanzend oppervlak uitstekend toegepast worden. Wel moet de foto dan opgeplakt worden  om er voor te zorgen dat hij niet gaat bobbelen/krullen. Als je bijvoorbeeld direct achter glas wilt inlijsten is het matte oppervlak de beste keus. Hiermee voorkom je dat de foto aan het glas gaat “plakken”, wat bij een glanzend oppervlak vaak het geval is. Het matte oppervlak kan ook mooi zijn bij zwart wit en sepia bijvoorbeeld.

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieHet schoolfotopakket: veel formaten van één foto

  De schoolfotopakketten bestaan uit een samenstelling van de meest gangbare foto-formaten voor een aantrekkelijke prijs. De schoolfotopakketten zijn te bestellen in kleur, zwart-wit of sepia en allen met een mat oppervlak. Schoolfotopakketten vindt u in de webwinkel onder de rubriek ‘Voordeelset’. Voordeelpakketten worden geleverd inclusief een groepsfoto. U kunt de groepsfoto ook los bestellen.

  En wat zijn combi-vellen?

  Er zijn ook heel voordelige combi-vellen te bestellen. Op deze vellen zijn meerdere formaten foto’s gecombineerd. Ook zijn er stickervellen met 30 en 60 foto’s in pasfoto formaat met een lijmlaag. Erg handig voor in vriendenboekjes.

  Het is uiteraard mogelijk om meerdere combi vellen van 1 foto te bestellen. Ook kunt u van 1 foto 1 vel in kleur en een ander in zwart-wit of sepia bestellen.  U vindt ze in de webwinkel onder de rubriek ‘Combi-vellen’. Bij combi-vellen wordt de groepsfoto niet standaard meegeleverd.

  Let op!  Een schoolfotopakket en een combi-vel, wordt altijd geprint van 1 originele foto. Een combinatie van meerdere foto’s in 1 pakket of op 1 combivel is niet mogelijk. De samenstelling van de foto formaten in een pakket is niet te wijzigen.

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieDownloaden van fotobestanden

  Vooropgesteld adviseer ik u altijd om fotoproducten te bestellen. Deze worden door een professioneel foto-vak laboratorium geproduceerd op professionele fotografische materialen. Daardoor krijgt u altijd fotoafdrukken/producten van de hoogst haalbare kwaliteit. Wilt u desondanks toch 1 of meerdere fotobestanden downloaden dan kan dat tegen de daarvoor geldende tarieven.

  A. Downloaden van het origineel – (voor eigen gebruik)

  Geschikt voor het afdrukken van foto’s canvasdoeken enz. Aangezien de bestanden in JPEG gecomprimeerd worden, zijn de bestanden kleiner dan u verwacht. Echter de kwaliteit van het bestand is dusdanig dat er een eenvoudig een 45 x 60 cm vergroting van gemaakt kan worden zonder kwaliteitsverlies. Bestelsoftware (wat een melding geeft dat het bestand niet groot genoeg is) kijkt alleen naar de grootte (aantal MB’s) van het bestand en niet naar de kwaliteit (het aantal pixels). Zie ook hieronder de uitleg over Pixels en Resoluties van fotobestanden.

  B. Downloaden voor webgebruik – maximaal 800 pixels

  Dit type download is aanmerkelijk goedkoper. Dat komt omdat u hiermee een bestand aanschaft wat uitsluitend op het web (Facebook e.d.) te gebruiken is. Hiervan zijn geen fotografische afdrukken zoals bij het voorgaande type te maken. Let daar dus goed op voordat u besteld!

  Downloaden kan alleen van portretfoto’s en broer/zus foto’s dus niet van groepsfoto’s. Let op! Met de aanschaf van foto bestanden koopt u alleen het gebruiksrecht van betreffend bestand/foto. Het copyright (auteursrecht) blijft bij de fotograaf

 • Besteltips schoolfotografie Eric Konings FotografieResolutie

  De kwaliteit van een foto is afhankelijk van het aantal pixels. De resolutie van een fotoafdruk wordt uitgedrukt in pixels per inch of pixels per centimeter. Dat is de maat voor de (technische) kwaliteit. Let op! De resolutie die uw camera uw foto’s meegeeft in de EXIF-informatie (bijvoorbeeld 72 of 90) is een verzonnen getal en heeft geen enkele waarde. Een digitaal fotobestand heeft alleen pixels en géén afmeting in inches of centimeters. En dus ook geen pixels per inch of centimeter. Een digitaal bestand krijgt pas resolutie als hij wordt afgedrukt.

  Pixels

  Een pixel is het kleinste onderdeel (beeldpuntje) van een digitale foto. Het is belangrijk om te weten dat een pixel geen vaste afmeting heeft tot het moment dat hij wordt afgedrukt. Het formaat waarop de foto wordt afgedrukt, bepaalt de grootte van de pixel. Hoe meer pixels op een kleinere ruimte, hoe kleiner ze zijn en hoe scherper de foto. Daarom heb je meer pixels nodig voor een scherpe afdruk op een groter formaat. Bij een afbeelding van lage resolutie zijn de pixels heel groot en ziet u dit als vierkante blokjes (pixelatie).

  Is het fotobestand wat ik download groot genoeg voor het gekozen formaat?

  Voor een optimale fotoafdruk gaan we uit van 300 pixels/inch. Maar wij rekenen in Nederland in centimeters en niet in inches. 1 cm is 2,54 inch. Daarom gebruiken we (300/2,54)=118 pixels/centimeter als uitgangswaarde voor een optimale afdruk.

  Heb ik dan voor een vergroting een heel groot bestand nodig?

  Het antwoord is nee. Een voorbeeld: U wilt een afdruk van 30 x 45 cm afdrukken. Volgens bovenstaande berekening heeft u voor een optimale afdruk een afdruk nodig die (30×118) x(45×118) = 3540 x 5310 pixels groot is. Dit komt neer op een bestand van ongeveer 18 megapixels. Dit is natuurlijk niet erg realistisch. In de praktijk blijkt dat u voor een afdruk op dit formaat met 5 megapixels al een goede afdruk krijgt.

  Dit heeft te maken met de kijkafstand. Een mooi ezelsbruggetje om te onthouden is dat de kijkafstand tot een foto 3x de korte zijde van de foto is. Een fotoafdruk van 50 x 75 cm wordt dus over het algemeen van ongeveer 1,5 meter afstand bekeken. Hoe groter de kijkafstand, hoe minder details u ziet en dus hoe minder pixels u nodig heeft. Als u desondanks deze uitleg toch twijfelt, kunt het beste even contact met mij opnemen, dan kijken we samen even wat de beste oplossing is

Comments are closed.