Familieportret Portretfotograaf Zeeland | Eric Konings Fotografie

Fotowebwinkel

 • Beste klant,

  Nogmaals bedankt dat ik u en uw familie heb mogen fotograferen en welkom in mijn fotowebwinkel.

  Na de shoot heeft u een inlogcode en een wachtwoord ontvangen. Daarmee kunt u inloggen in de webwinkel hieronder en uw foto’s bekijken. Heeft u alleen een wachtwoord en geen code, stuur me dan even een mailtje.

  Naast de normale fotoafdrukken (vanaf formaat 13×19 cm – rechthoekig of 13×13 cm – vierkant) zijn er ook complete wanddecoratie producten te bestellen zoals op PVC geplakte en gelamineerde foto’s (bedoeld om in te lijsten – al of niet met fotolijst), canvasdoeken, foto op acryl, foto op hout en aluminium, enz.

  Met deze producten presenteert u de foto’s op een prachtige en stijlvolle manier. Staat uw gewenste product er niet bij, u wilt uw foto’s op een andere wijze presenteren of u heeft andere vragen? Bel of mail me dan even.

  De in de webwinkel genoemde prijzen zijn per stuk en inclusief BTW. Exclusief verzend, verpakkings- en verwerkingskosten. Prijswijzigingen voorbehouden. Andere formaten, uitvoeringen en aantallen op aanvraag.

 • U heeft zelf een lijst en wilt een foto zelf inlijsten, kiest u onder Wanddecoratie het product Foto (formaat) op carbo-board + laminaat. De foto wordt dan op een plaatje PVC geplakt waardoor hij altijd vlak blijft in de lijst. De beeldzijde wordt voorzien van een beschermingsfolie (laminaat) waardoor hij niet kan beschadigen en je hem eenvoudig kan schoonmaken.

  Op die manier kunt u de foto op een professionele manier inlijsten zonder glas. In het geval u hem toch achter glas wilt inlijsten, kan dat ook op deze manier. Ik raad u aan de foto altijd op te laten plakken. Daardoor kan hij niet gaan bobbelen of kromtrekken. Heeft u geen lijst(profiel), kom dan eens kijken naar mijn assortiment met lijstprofielen. Ik heb ze in mijn studio in iedere stijl, maat en uitvoering.

  Wanneer u dit product bestelt, neem ik altijd contact met u op om de manier van inlijsten te bespreken. Als u de foto wilt inlijsten in combinatie met een passe-partout kunt u voordat u besteld het beste even bellen of mailen. Ik help u daar graag bij. Het inlijsten in combinatie met een passe-partout, is niet in de webwinkel te bestellen. Dat moet u even apart vermelden.

 • Er kan erg veel. Ook grotere formaten op canvas, aluminium dibond, acryl of hout zijn mogelijk.  Zie volgend tabblad. Wilt u een speciale bewerkingen op de foto’s uit laten voeren? Bel me dan even. We kijken samen wat mogelijk is.

  Pearl, Glans en Mat

  Er zijn meerdere papier oppervlakken leverbaar. Pearl is een oppervlak wat je de foto een super briljante uitstraling geeft. Het heeft een glanzend oppervlak. Door de wisselwerking van transparantie, breking en interferenties van het licht in de reflecterende laag ontstaat er een zilverachtig schijnend effect.

  Een glanzend oppervlak is het glanzende papier wat u waarschijnlijk gewend bent als u uw eigen foto’s wel eens glanzend heeft laten afdrukken.

  Het matte oppervlak heeft totaal geen glans en reflecteert niet en is ideaal wanneer u de foto’s achter glas in wilt lijsten.

 • Canvas wordt opgespannen op een beukenhouten frame. Beukenhout heeft de eigenschap dat het niet of nauwelijks krom trekt. Daardoor blijft uw canvasdoek jaren mooi. De foto wordt haarscherp afgedrukt met super briljante kleuren. Het canvasdoek bestaat uit 100% katoen. Ze zijn zonder bescherming met een vochtige doek af te nemen.

 • Hierbij wordt de foto met de beeldzijde op een heldere Acryl (perspex) plaat geplakt. Voor de stevigheid wordt de achterzijde voorzien een dibond plaat. Dit is een zeer hoogwaardige manier van presenteren en geeft een super strakke/moderne uitstraling en briljante kleuren.

  Het product wordt standaard geleverd met een ophangset en kunststof afstandhouders welke aan de achterzijde gemonteerd zijn.

 • Downloaden van fotobestanden

  Vooropgesteld adviseer ik u altijd om fotoproducten te bestellen en niet zelf met een gekocht bestand aan de gang te gaan. De fotoproducten die ik lever worden door een professioneel foto-vak laboratorium geproduceerd, op professionele fotografische materialen. Professionele fotomaterialen zijn van een uitmuntende kwaliteit. Ze zijn ook duurder. Klopt, maar dat zie je terug in de kwaliteit. Dit samen met mijn jarenlang opgebouwde vakkennis geeft fotoafdrukken/producten van de hoogst haalbare kwaliteit. Wilt u desondanks toch fotobestanden downloaden dan vindt u die onder de rubriek “Downloads” in de fotowebwinkel. Er zijn 2 soorten beschikbaar

  A. Downloaden van het origineel – (voor eigen gebruik)

  Geschikt voor het afdrukken van foto’s canvasdoeken enz. Aangezien de bestanden in JPEG gecomprimeerd worden, zijn de bestanden kleiner dan u verwacht. Echter de kwaliteit van het bestand is dusdanig dat er een eenvoudig een 45 x 60 cm vergroting van gemaakt kan worden zonder kwaliteitsverlies. Bestelsoftware (wat een melding geeft dat het bestand niet groot genoeg is) kijkt alleen naar de grootte (aantal MB’s) van het bestand en niet naar de kwaliteit (het aantal pixels). Zie ook hieronder de uitleg over Pixels en Resoluties van fotobestanden.

  B. Downloaden voor webgebruik – maximaal 800 pixels

  Dit type download is aanmerkelijk goedkoper. Dat komt omdat u hiermee een bestand aanschaft wat uitsluitend op het web (Facebook e.d.) te gebruiken is. Hiervan zijn geen fotografische afdrukken zoals bij het voorgaande type te maken. Let daar dus goed op voordat u besteld! Beide download typen worden zonder watermerk geleverd.

  Let op! Met de aanschaf van foto bestanden koopt u alleen het gebruiksrecht van betreffend bestand/foto. Het copyright (auteursrecht) blijft bij de fotograaf

 • Resolutie

  De kwaliteit van een foto is afhankelijk van het aantal pixels. De resolutie van een fotoafdruk wordt uitgedrukt in pixels per inch of pixels per centimeter. Dat is de maat voor de (technische) kwaliteit. Let op! De resolutie die uw camera uw foto’s meegeeft in de EXIF-informatie (bijvoorbeeld 72 of 90) is een verzonnen getal en heeft geen enkele waarde. Een digitaal fotobestand heeft alleen pixels en géén afmeting in inches of centimeters. En dus ook geen pixels per inch of centimeter. Een digitaal bestand krijgt pas resolutie als hij wordt afgedrukt.

  Pixels

  Een pixel is het kleinste onderdeel (beeldpuntje) van een digitale foto. Het is belangrijk om te weten dat een pixel geen vaste afmeting heeft tot het moment dat hij wordt afgedrukt. Het formaat waarop de foto wordt afgedrukt, bepaalt de grootte van de pixel. Hoe meer pixels op een kleinere ruimte, hoe kleiner ze zijn en hoe scherper de foto. Daarom heb je meer pixels nodig voor een scherpe afdruk op een groter formaat. Bij een afbeelding van lage resolutie zijn de pixels heel groot en ziet u dit als vierkante blokjes (pixelatie).

  Is het fotobestand wat ik download groot genoeg voor het gekozen formaat?

  Voor een optimale fotoafdruk gaan we uit van 300 pixels/inch. Maar wij rekenen in Nederland in centimeters en niet in inches. 1 cm is 2,54 inch. Daarom gebruiken we (300/2,54)=118 pixels/centimeter als uitgangswaarde voor een optimale afdruk.

  Heb ik dan voor een vergroting een heel groot bestand nodig?

  Het antwoord is nee. Een voorbeeld: U wilt een afdruk van 30 x 45 cm afdrukken. Volgens bovenstaande berekening heeft u voor een optimale afdruk een afdruk nodig die (30×118) x (45×118) = 3540 x 5310 pixels groot is. Dit komt neer op een bestand van ongeveer 18 megapixels. Dit is natuurlijk niet erg realistisch. In de praktijk blijkt dat u voor een afdruk op dit formaat met 5 megapixels al een heel goede afdruk krijgt.

  Dit heeft te maken met de kijkafstand. Een mooi ezelsbruggetje om te onthouden is dat de kijkafstand tot een foto 3x de korte zijde van de foto is. Een fotoafdruk van 50 x 75 cm wordt dus over het algemeen van ongeveer 1,5 meter afstand bekeken. Hoe groter de kijkafstand, hoe minder details u ziet en dus hoe minder pixels u nodig heeft. Als u desondanks deze uitleg toch twijfelt, kunt het beste even contact met mij opnemen, dan kijken we samen even wat de beste oplossing is.

  Automatische bestand correctie?

  Op veel fotobestel websites kunt u deze optie aan of uitzetten. Staat het aan, dan corrigeert het fotolab het bestand naar hun kleur profielen. Staat het uit dan laten zie dit achterwegen en gebruiken ze de profielen die in het bestand zitten. Aangezien ik mijn fotobestanden al normaliseer is het meestal niet nodig, dus zou ik het niet aanzetten. Ik adviseer om bij twijfel vooraf het bestand te laten controleren. Veel fotolabs doen dit gratis.

Comments are closed.