fbpx

Schoolfotografie

Bent u op zoek naar een nieuwe schoolfotograaf? Een schoolfotograaf die spontane foto’s maakt? Een fotograaf die aandacht besteed aan de broertjes en zusjes foto’s alsof het een familieportret is. Die schoolfoto’s maakt met een hippe en frisse uitstraling? En die ook nog eens volledig buiten school om online te bestellen zijn zonder gedoe en contant geld?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik maak schoolfotografie alsof het studioportretten zijn. Spontaan, ontspannen en hip en tegen een fris witte achtergrond. Met als uitgangspunt dat het voor ieder kind een fantastische belevenis is geweest en dat ze leuk en spontaan op de foto staan.

BOEKEN | INFORMATIE/AFSPRAAK | PORTFOLIO

Een totaal andere schoolfoto. Een schoolfoto die tevens geschikt is om te gebruiken in uw leerlingvolgsysteem of op uw schoolpasjes. Dus ook geschikt voor het voortgezet onderwijs. Ik fotografeer op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de basisschool en op het voortgezet onderwijs. In mijn portfolio staan diverse voorbeelden. Ik ben benieuwd naar uw verhaal.

Werkwijze

Ik maak de individuele en ‘broer/zus’ portretten, fotografeer broertjes en zusjes die nog niet op school zitten of die op school hebben gezeten samen met de kinderen die op dat moment op school zitten. Op die manier is de familiefoto compleet.

Alle broertjes en zusjes gaan als eerste op de foto. Eerst met elkaar en daarna ook individueel. Dus maar op 1 dag mooie kleren aan. Om het geheel overzichtelijk te houden, werk ik daarbij met een vooraf gemaakte planning die in overleg met u gemaakt wordt. Op die manier kunnen het team, de ouders en de kinderen tijdig geïnformeerd worden.

Maken we alleen individuele foto’s dan fotograferen we klas voor klas. Voor wat betreft de groepsfoto kunt u kiezen uit de traditionele groeps/teamfoto of een hippe/moderne (zie afbeelding hieronder in mijn portfolio) Dat bespreken we vooraf.

Online bestellen

Ouders krijgen na het fotograferen een inlogcode en wachtwoord. Daar loggen ze in mijn webwinkel mee in. In hun persoonlijke omgeving kunnen ze kiezen uit meerdere foto’s ( soms drie, vier of vijf verschillende) per kind of familie. Daarvan kan men online foto’s bestellen en afrekenen. Men betaald via de bekende online afrekensystemen (iDeal enz) De foto’s worden daarna aan hen thuis toegestuurd. Er hoeven geen foto’s door school uitgedeeld, verzameld en teruggestuurd te worden. Dus geen gedoe met contant geld!

Foto’s kunnen los besteld worden in ieder gewenst formaat. Maar ook als traditioneel schoolfoto (voordeel) pakket in diverse samenstellingen (prijzen vanaf € 10,-) Deze parketten hoeven dus niet verplicht afgenomen te worden. De ouders bepalen zelf wat ze willen hebben. Als men niet tevreden is, bestelt men niets. Komt het even niet uit dan besteld met later. De foto zijn voor een lange tijd online beschikbaar.

Verder zijn alle gangbare luxere fotoproducten verkrijgbaar. Foto’s aan de muur zoals canvas, dibond (aluminium), acrylblokken, foto’s in lijsten, kleinere foto’s voor in lijstjes op het dressoir en foto-fun producten als muismatten, sleutelhangers, bidons, kussenslopen, mokken, t-shirts enz. Voor het team is er een gratis set foto’s beschikbaar.

Bij ziekte of afwezigheid

Zijn er kinderen niet op de schoolfoto geweest, dan probeer ik dat altijd in één van de dagen dat ik op school ben op te lossen. Kan dat niet, dan kunnen de ouders een afspraak maken in mijn studio.

In het geval er een groepsfoto nieuwe stijl gemaakt is, is het zelfs mogelijk de kinderen daar aan toe te voegen, zodat ze ook de groepsfoto’s niet hoeven te missen. Dat geldt uiteraard ook voor het team. Bij een klassieke groep/teamfoto is dat helaas niet mogelijk.

Hieraan zijn verder geen kosten verbonden. Ouders kunnen op mijn website reserveren. Daar staan ook de voorwaarden. De gemaakte foto’s zijn daarna normaal on-line te bekijken en te bestellen.

Styling tips

“Wat trek ik ze aan” is een veelgehoorde vraag. Welke kleuren doen het goed op de foto? En welke kapsels staan het leukst? Eigenlijk kan bijna alles. Kleuren die het goed doen op de foto zijn: spijker met wit, donkerblauw, felle kleuren of juist pasteltinten. Maar liever geen zwart. Vermijd al te drukke tekst prints op shirts, streepjes of ruitjes zijn juist wel weer leuk!

Informatie aanvragen

Heeft u ook interesse in hippe, moderne en verfrissende schoolfotografie? Vul dan het aanvraagformulier in en laten we vrijblijvend een afspraak maken, zodat ik het concept en alle mogelijkheden met u kan bespreken.

Oh ja! bestellen gaat volledig online en buiten de school om. Dat is wel zo makkelijk!

Comments are closed.