fbpx

Workshops portretfotografie

In 2020 staan er 2 meerdaagse workshops portretfotografie op locatie en in de studio op het programma. Beide gaan over het gebruik van licht. Samen met compositie het belangrijkste ingredient voor een goede (portret)foto. Er is een workshop waarin ik laat zien hoe je met bestand licht een betere foto maakt. En er is een workshop waarin ik laat zien hoe je portretfoto’s in de studio maakt.

Waarom je nooit met je rug naar de zon moet draaien en waarom in tegenlicht fotograferen beter is. Of hoe je een studio portret maakt met slecht één lamp. En dat daar echt niet altijd dure studio apparatuur voor nodig is. We behandelen zowel de theorie. Want er is genoeg over te vertellen. De tweede dag gaan we zelf fotograferen.

Portretten maken met bestaand licht – 2 x 4 uur

Leer alles over het gebruik maken van het beschikbare bestaande licht. Het gebruik van scherpte diepte, reflectieschermen, compositie, het aansturen van je model(len), het gebruik en de instellingen van je camera en met name de keuze en instellingen van de lenzen. Leer met simpele middelen het bestaande licht te controleren. En leer ook wat de creatieve toegevoegde waarde van een externe portable flitser is. De eerste dag behandelen we de theorie. De tweede dag gaan we fotograferen op een aansprekende locatie, waarbij we tot slot elkaars werk bespreken.

Portretten maken in de studio – 2 x 4 uur

We gaan in mijn studio fotograferen met een model. Leer hoe je studio (flits) licht gebruikt. Ik laat je verschillende technieken zien, waarbij we slechts met één lichtbron (hoofdlicht) fotograferen. En ook waarom er in veel gevallen ook meerder lichtbronnen gebruikt worden. Hoe gebruik je een achtergrond en wat kan je daar creatief mee. Hen je altijd een flitser nodig? Of kan het ook anders? Wat kan ik met mijn portable flitser? De eerste dag behandelen we de theorie. De tweede dag gaan we fotograferen in mijn studio, waarbij we tot slot elkaars werk bespreken.

Voor wie?

Voor de gevorderde amateur/hobby fotograaf met een spiegelreflex/systeem camera die op de M-stand te gebruiken is en een X-contact of flitsschoentje heeft. Daarbij is een zoomlens met een bereik van boven de 100 mm brandpuntsafstand een aanrader. Ook een lens met een vast brandpunt van minimaal 85 kan ook. Een statief is altijd makkelijk (en soms een must). Je gebruiksaanwijzing van je camera ook. Als je twijfelt of je apparatuur geschikt is? Bel of mail me dan even, dan kijken we samen even.

Waar en wanneer

De workshop start in mijn studio te Wolphaartsdijk op zaterdagen. Neem een kijkje in de kalender voor de verschillende data en beschikbaarheid.

Kosten en inschrijven

De kosten voor beide workshops portretfotografie op locatie en in de studio bedragen € 99,- per persoon inclusief een naslagwerkje, een lunch en koffie/thee zoveel je wilt.

This form does not exist

Comments are closed.