Zeeuws Knoopje canvas acryl mok muismat | Eric Konings Fotografie

Zeeuws knoopje

De Zeeuwse knoop, in de volksmond ook wel bekend als Zeeuws knopje of Zeeuws knoopje, heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de de tijd van Michiel De Ruyter (1607-1676). De mannen droegen de knopen destijds op hun hemd, op hun gilet en op hun boord als “keelknoop”. Later droegen de vrouwen hem ook als sieraad, bijvoorbeeld als mutsspeld of als broche. De knopen werden gemaakt van zilver of goud.

Het Zeeuws Knoopje was destijds een statussymbool: hoe groter de knoop, hoe rijker en belangrijker de drager. Iedere streek in Zeeland heeft zijn eigen versieringen aan de knoop toegevoegd. Het verhaal gaat dat de vorm van de knoop is gebaseerd op de bloem met dezelfde naam: het Zeeuwse knoopje. In het Latijn is deze ook wel bekend als Astrantia.

Enige tijd geleden ontstond het idee om van het Zeeuws Knoopje een aantal foto’s te maken. Ik wilde een serie foto’s maken met een Zeeuws thema. In samenwerking met Jansens Juweliers uit Goes is onderstaande serie tot stand gekomen. Zij stelde een prachtige broche en hanger ter beschikking. Ze zijn leverbaar zijn in diverse uitvoeringen en voor een ieder toegankelijk. Uitgevoerd bijvoorbeeld als canvasdoek, op een tuindoek, als ingelijste foto of achter acryl. Maar bijvoorbeeld ook als fotobehang.

Al meerdere kantoren en bedrijfspanden hebben een prachtige wand met een Zeeuwse uitstraling. Laat me je inspireren. Geef je woonkamer of kantoor een Zeeuwse uitstraling met een prachtige afbeelding van het Zeeuwse Knoopje. Of sier je tuinschutting of schuur op met een een fantastisch weerbestendig tuindoek met daarop een van de afbeeldingen van het Zeeuwse Knoopje.

Ze zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Zie de prijslijst in de webwinkel hieronder voor de mogelijkheden. Heb je specifieke wensen, bijvoorbeeld als je een bepaalde kleur of formaat wilt bel of mail me dan even.

Comments are closed.