Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Privacy en cookie verklaring

Inleiding

Vooropgesteld. Eric Konings Fotografie respecteert je privacy en gaat zorgvuldig met je gegevens om. Om producten en diensten te kunnen leveren verwerkt Eric Konings Fotografie persoonsgegevens. Dit zijn gegevens die betrekking hebben op natuurlijke personen. De verwerking van deze persoonsgegevens vindt plaats met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met inachtneming van de Europese Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), alsmede op het moment van verwerking actuele nationale wet- en regelgeving.

De AVG schrijft voor dat Eric Konings Fotografie inzicht geeft in de manier waarop de persoonsgegevens worden verwerkt, met daarbij de aard van de persoonsgegevens, de rechtsgrond en het doel van de gegevensverwerking en de rechten die betrokkene dienaangaande kunnen uitoefenen.

Eric Konings Fotografie zal het privacybeleid van tijd tot tijd evalueren, om te controleren of dit beleid nog wel actueel is.

Verantwoordelijke

De Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is:

Eric Konings Fotografie V.O.F
Boomdijk 7
4471 AZ Wolphaartsdijk
www.erickonings.nl
eric@erickonings.nl

Persoonsgegevens die worden verwerkt

Eric Konings Fotografie verwerkt de volgende persoonsgegevens:

  • achternaam
  • voornamen
  • geslacht
  • adres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • bankrekeningnummer
  • klantnummer
  • factuurnummer

Eric Konings Fotografie verwerkt naast de bovenstaande persoonsgegevens in het kader van de verschillende bedrijfsonderdelen de volgende persoonsgegevens:

Bedrijfsfotografie – aanvragen algemene informatie

  • bedrijfsnaam
  • website
  • KvK nummer

Bruidsfotografie – aanvragen kennismakingsgesprek

  • trouwdatum
  • trouwlocatie

Schoolfotografie

In het kader van de schoolfotografie verwerken we specifiek de onderstaande gegevens

Aanvragen kennismakingsgesprek

  • schoolnaam
  • adres
  • contactpersoon
  • groep per kind

Verwerking van de foto’s

  • voornaam (kind)
  • achternaam (kind)
  • groep waarin het kind zit
  • Schoolnaam
  • Leerjaar

Aanvragen inlogcode, inhalen schoolfotografie, reserveren broer/zus foto

  • voornaam – kind
  • voornaam – ouders
  • achternaam – ouders
  • naam van de school

Voor het kunnen plannen en efficiënt kunnen verwerken van de gemaakt foto’s vragen wij op school een digitaal leerlingenbestand op. Dit bestand bevat de voor en achternaam van het kind en de groep waarin ze zitten. Dit bestand wordt door Eric Konings Fotografie niet aan derde verstrekt (met uitzondering van Oypo) en wordt gebruikt voor de volgende doeleinden;

  • Voor het vullen van een App waarmee tijdens het fotograferen wordt bijgehouden welk kind voor de camera staat, zodat de gemaakte foto’s gekoppeld zijn met de voor en achternaam van het kind. Tevens is dan bekend in welke groep het kind zit. De data van deze App (geleverd door Oypo) wordt nadien online op de servers van Oypo gezet;
  • Voor het maken van een planning in Google Spreadsheet (Google G-Suite), welke als Google Spreadsheet bestand aan school wordt geleverd om ouders en team te informeren over de werkzaamheden. Hierin is een link opgenomen om ouders de gelegenheid te geven zich in te schrijven op mijn website voor het maken van een broer/zus foto;
  • Voor het uploaden van de voor en achternaam van het kind en de groep waarin het kind zit, samen met de foto’s van het kind naar de servers van Oypo. Met deze gegevens wordt en klant specifieke online winkelomgeving ingericht, waarin men de foto’s via een veilige HTTPS verbinding kan bekijken/bestellen en afrekenen;
  • Voor het maken van een brief voor de ouders in Google Documents (Google G-Suite). Naast een door de Oypo website gegenereerde unieke/persoonlijke code en wachtwoord worden daarin de volgende gegevens gebruikt;
    • voornaam kind
    • achternaam kind
    • naam school
    • groepsnummer

Foto’s (digitaal of geprint) van kinderen en leerkrachten gemaakt/geleverd door Eric Konings Fotografie welke worden aangeleverd voor toepassing op de website, het leerlingvolgsyteem of op welke andere manier binnen de school, vallen voor wat betreft de privacy onder de verantwoordelijkheid van de school. De levering van deze bestanden vindt plaats via Wetransfer.com. Hierbij worden bij Wetransfer de volgende gegevens opgeslagen;

  • e-mailadres
  • naam contactpersoon school

Het genoemde bestand wordt na oplevering van de persoonlijke inlogcode en wachtwoord verwijderd van onze systemen. Een Wetransfer.com link staat maximaal 4 weken online en wordt daarna verwijderd. Met Oypo (www.oypo.nl) heeft Eric Konings Fotografie een persoonlijke verwerkingsovereenkomst. Voor andere derde partijen waarmee Eric Konings Fotografie samenwerkt, hebben wij het vernieuwde Privacy en Cookiebeleid geaccordeerd.

Verwerkingsgrond

Eric Konings Fotografie verwerkt de persoonsgegevens uitsluitend indien:

  • de betrokkene wiens gegevens het betreft daarvoor toestemming heeft gegeven;
  • de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst die Eric Konings Fotografie met betrokkene heeft gesloten.
  • bij de verwerking van schoolfoto’s, waarbij betreffende school/instelling toestemming heeft gegeven middels een samenwerkingsovereenkomst;
  • Eric Konings Fotografie een wettelijke verplichting dient na te komen
  • een gerechtvaardigd belang van Eric Konings Fotografie, waaronder mede wordt verstaan het onder de aandacht brengen van de producten en diensten van Eric Konings Fotografie aan betrokkene.

Verwerkingsdoel

De hierboven genoemde (persoons)gegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:

  • uitvoering opdracht of overeenkomst met betrokkene;
  • facturatie;
  • bestellen/bekijken van school en portretfoto’s;
  • leveren producten (foto’s, ander materiaal) of diensten;
  • informatie over wijzigen producten en diensten;
  • marketing, promotie, reclame, versturen nieuwsbrieven;
  • telefonisch contact, e-mailcontact;
  • uitvoering wettelijke verplichtingen.

Geautomatiseerde verwerkingen

Voor de (werking van de) website wordt gebruik gemaakt van diensten en plugins van derden. De informatie hieronder gaat over de diensten waar Eric Konings Fotografie gebruik van maakt en wat er mogelijk met de verworven informatie gedaan wordt.

Nieuwsbrief

We versturen u graag een nieuwsbrief, omdat u klant bij ons bent of omdat u zich daar zelf voor heeft ingeschreven. Hiervoor gebruiken wij MailChimp met een koppeling naar WordPress. Als u zich op de website van Eric Konings Fotografie hiervoor inschrijft, worden voornaam, achternaam en e-mailadres opgeslagen op servers van MailChimp en bij Web-Oke. Web-Oke verzorgt de hosting van de de website van Eric Konings Fotografie. We verwerken uw e-mailadres om u informatie en nieuws te kunnen sturen. Dit gebeurt op grond van uw toestemming. We bieden onder elke nieuwsbrief de mogelijkheid aan om uit te schrijven. We bewaren uw gegevens voor dit doeleinde, totdat u zich heeft uitgeschreven.

Delen van persoonsgegevens met derden

Eric Konings Fotografie verstrekt uw gegevens in beginsel niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een met u gesloten overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met organisaties die uw gegevens verwerken in onze opdracht sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Eric Konings Fotografie blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Bewaarduur van persoonsgegevens

Eric Konings Fotografie zal de verzamelde persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

  • Wettelijke grondslag: Eric Konings Fotografie houdt zich aan de wettelijke bewaartermijnen
  • Marketingdoeleinden: zolang als noodzakelijk
  • Verzenden nieuwsbrief en/of reclame: totdat u zich uitschrijft
  • Telefonisch contact: zolang als noodzakelijk
  • Informeren over wijzigingen van diensten: zolang als noodzakelijk
  • Schoolfoto’s – de foto’s van de kinderen: maximaal twee jaar op systemen van derden (Oypo en Google) na oplevering
  • Schoolfoto’s – leerlingenlijsten: worden direct verwijderd na oplevering van de codes en wachtwoorden voor de ouders
  • Schoolfoto’s – inlogbrieven ouders; maximaal 1 jaar op de systemen van derden (Google)

De betrokkene heeft te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van zijn of haar persoonsgegevens voor “marketingdoeleinden, het versturen van nieuwsbrieven of reclame. Dit kan via de website van Eric Konings Fotografie of door middel van telefoon of e-mail. Eric Konings Fotografie zal de gegevens van betrokkene daarop niet meer gebruiken voor die doeleinden.

Gebruik van cookies op website

Eric Konings Fotografie gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen.

Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden. U kunt zich afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen.

Eric Konings Fotografie gebruikt vooralsnog Google Analytics om uw surfgedrag te analyseren. Wij ontvangen daarbij geen IP-adressen of andere persoonsgegevens. Deze informatie is niet tot personen terug te herleiden.

Beveiliging van de door Eric Konings Fotografie vastgelegde persoonsgegevens

Eric Konings Fotografie neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Eric Konings Fotografie.

Als zich toch onverhoopt een datalek voordoet, dan zal Eric Konings Fotografie onverwijld alle noodzakelijke stappen ondernemen om de gevolgen van het datalek zo veel mogelijke te beperken. Eric Konings Fotografie meldt, indien er sprake is van een privacyrisico, binnen 72 uur het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als er schadelijke gevolgen te voorzien zijn voor de betrokkenen neemt Eric Konings Fotografie onverwijld contact op met deze betrokkenen.

Recht op inzage, correctie, beperking en verwijdering; klachtrecht

U heeft het recht om inzicht, correctie, beperking en verwijdering van uw gegevens te vragen. Hiertoe kunt u contact opnemen met Eric Konings Fotografie via eric@erickonings.nl.

Intrekken toestemming

U heeft het recht om verleende toestemming in het kader van de hierboven genoemde verwerking van persoonsgegevens in te trekken, voor zover dit onder meer niet in strijd is met overige wetgeving (zoals bijvoorbeeld gegevens die verplicht zijn voor de financiële administratie), of dit niet onnodig de grondrechten van Eric Konings Fotografie schendt, zoals het recht op vrije meningsuiting en informatie (waaronder artistieke en journalistieke vrijheid). Door u ondertekende contracten over het gebruik van foto’s in het kader van bijvoorbeeld het portretrecht, zoals een modelovereenkomst en/of quit claim in beginsel zijn uitgesloten van het recht op intrekking van toestemming.

Versie: mei 2018

Comments are closed.